Paljasjalkajuoksukurssi

Paljasjalkajuoksukurssi 

Opi arvostamaan kehosi luonnollista kyvykkyyttä ja kehittämään omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi paljain jaloin juoksemalla! 

Kurssin vetäjänä toimii tutkija ja ultrajuoksija Mikko Ijäs, joka on yksi paljasjalkajuoksun ja sen tutkimuksen edelläkävijöitä Suomessa. Ijäs on toiminut mm. Harvardin yliopistossa tutkijana Daniel Liebermanin tiimissä. 

Osallistujat saavat harjoittelunsa tueksi aiheeseen liittyvää tutkimustietoa paljasjalkajuoksusta ja juoksemisesta terapeuttisena mindfulness-harjoituksena sekä väsytysmetsästysjuoksun merkityksestä ihmisen evoluutiossa.

Kurssi toteutetaan etänä Zoom-palvelun kautta nykyisten kokoontumisrajoitusten mukaisesti ja harjoitukset tehdään kokoontumiskertojen välissä itsenäisesti kurssilla saatavien ohjeiden mukaan. 

Ennakkomateriaali

Kurssin osallistujille lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä ennakkomateriaali, joka on pääosin englanniksi, mutta tärkein osa materiaalista on käännetty myös suomeksi.

Osallistujia suositellaan katsomaan ennakkoon kaksi elokuvaa, Mikko Ijäksen ohjaama dokumenttielokuva ”The Origins” (2018) joka perustuu Ijäksen väitöskirjatutkimukseen ”Fragments of the Hunt” (2017) ja Sanjay Rawalin ohjaama dokumenttielokuva ”3100: Run and Become” (2020) joka on amerikkalainen elokuva ultrajuoksusta henkisenä harjoituksena, jonka pääosassa on helsinkiläinen postimies ja ultrajuoksun moninkertainen maailmanmestari Asprihinal Aalto

Kaikki asiaan liittyvät ennakkokysymykset voi lähettää 21.5. mennessä osoitteeseen mikkoijas@me.com
Ilmoittautumiset tästä linkistä: https://forms.gle/mmdMmEpgRzeGdVht5

Verkkotapaaminen 1. 
Perjantai 28.5. klo 17:00-18:30

• Aloitusluento juoksemisen suhteesta ihmisen evoluutioon 
• Saat juoksutehtävät jotka tehdään ennen seuraavaa kertaa 
• Vastaukset etukäteen lähetettyihin kysymyksiin 
• Tapaamisessa on aikaa myös keskusteluun ja esittäytymisiin sekä mahdollisiin luonnon esiin tuomiin kysymyksiin. 

Verkkotapaaminen 2.
Perjantai 11.6. klo 17:00-18:30

• Juokseminen mindfulness-harjoituksena. Juoksemista on käytetty alkuperäiskansojen keskuudessa henkisenä harjoituksena ja nykyinen neuropsykologinen tutkimus on myös ottanut huomioon juoksemisen hyödyt ihmisen psyykkiselle hyvinvoinnille.
• Mindfulness-harjoitukset ja niiden yhteys juoksemiseen
• Kotitehtävän purku, keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia. 

Tervetuloa kurssille! 

👣 

Mikko Ijäs

Kurssin päivät:
Perjantaina 28.5.
klo 17:00-18:30
Perjantaina 11.6.
klo 17:00-18:30

Hinta 95€

Afrikkalaisia väsytysmetsästäjiä ja kalliomaalauksia tutkinut taiteilija uskoo, että kuvataiteen perustana voi olla kokemus saaliseläimeksi muuttumisesta.

Helsingin Sanomat

Kuva: Ari Hyytiäinen

%d bloggers like this: